onsdag 18 april 2012

Varm potatis-sallad

Till 10 pers

1 1/2 kg potatis
2 buntar grön sparris
2 askar körsbärstomater
200 g sockerbönor
I kruka basilika
1 citron, skal och saft
3 vitlöks-klyftor
Flytande margarin
Olivolja
Fling-salt
Svartpeppar


1. Sätt ugnen på 200-220 grader
2. Dela potatisen i klyftor. Skalet ska vara kvar. Lägg dem i en stor ugns-form. Pressa vitlöken och lägg på, potatisen. Häll över oliv-olja och lite flytande margarin. Krydda med fling-salt och svartpeppar och gnid runt så att allt sätter sig. Sätt in i ugnen.
3. Dela tomaterna, sockerbönorna och sparrisen på mitten. Ta av blad från basilikan,
 så du har ca 1 dl.
4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i tomater, sockerbönor, sparris och basilikan. Rör runt. Sänk värmen, när det har börjat mjukna. Salta och peppra.
5. Glöm inte att röra runt bland potatis-klyftorna.
6. När potatisen är klar, blanda med grönsaks-röran. Riv över lite skal från citronen, och pressa över ca 2-3 msk citron.
7. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.
8. Klart att servera!

/Olivia  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar