onsdag 18 april 2012

Salladsbo med pocherat ägg



Till 10 personer. (Allt går att förbereda)

10 cm gurka
1 ask cocktail-tomater
200 g lax eller skinka (vi hade lax)
1 påse blandad sallad
Dragon-majonnnäs:
1 ägg
2 msk dijonsenap 
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1-2 msk vatten
1 msk torkad dragon

1. Majonnäs: Mixa ägg och senap med en mixer-stav. Tillsätt oljan dropp-vis och mixa till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar och tillsätt dragonen. Sätt in i kylen.
2. Skala och kärna ur gurkan och strimla den i 2 cm långa stavar. Dela tomaterna på mitten. Dela laxen i små bitar. Lägg i separata burkar och ställ in i kylen.
4. Pochera äggen. Se recept här Pocherade ägg När äggen har svalnat, sätt även in dessa i kylen. Nu är det bara att vänta tills ca 15 minuter innan gästerna kommer.
5. Hitta några fina glas, dessertskålar eller liknande. Lägg lite blandad sallad i varje. Lägg sedan på ägg, och toppa med tomater, gurka, lax/skinka och sist en klick dragon-majonnäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar