måndag 19 mars 2012

Tortilla på potatis och chorizo

Lördagens meny denna lördagen bestod av Tournedos av ox-filé med tortilla på potatis och chorizo, till det machesallad och ört-smör. Det var riktigt gott, kan jag lova. Till denna spansk-inspirerade rätt smakar det gott med ett spanskt vin. Modernt och fruktigt, gärna från Rioja eller Navarra. Tänkte här bjuda på receptet på tortillan. 


Till 4-6 personer
500 gram kokt potatis
4 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 stor finstrimlad schalottenlök
100 g tunt skivad chorizo  (Vi tog mer, eftersom att vi tycker det är så gott)
6 ägg

Gör så här:
Skiva den kokta potatisen. Stek potatisen i olja på medel-god värme, några minuter så att den får färg.
Salta och blanda ner lök och stek ytterligare någon minut.

Bryn chorizon och lägg några skivor i botten på en ugns-säker stekpanna. Varva med potatis-blandningen och flera chorizo. Ställ stekpannan på medel-god värme. Vispa samman ägg och häll dem över. Stek tills det börjar stelna  och ställ in i ugn i några minuter på 200 grader.

Skär upp i tårtbitar och servera tortillan varm som tillbehör till kött, fågel eller fisk.

Smaklig spis!

/Olivia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar