torsdag 23 februari 2012

Festlig filé

För några veckor sedan bjöd svärmor, på en ny rätt, som föll oss alla i smaken. Festligt, gott och inte svårt att tillaga. Dessutom föll den även barnen i smaken.

4 port* Ugn 200 grader

250 g broccoli
600 g fläskfilé
salt, peppar
2 msk margarin eller smör
10 champinjoner
3 msk vete-mjöl
3 dl mjölk
1 dl visp-grädde
1 msk kalvfond
4 soltorkade tomate i olja

1. Dela broccolin i mindre buketter och koka dem i 2 minuter. Lägg över broccolin,
 i en smord ugnsfast form.
2. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet på båda sidor i stekpanna med smör.
 Krydda med salt och peppar och lägg ovanpå broccolin i formen.
3. Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och tillsätt mjölk,
och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och fond och koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i hackade tomater. Häll såsen över köttet och gratinera i 10 minuter.

Servera gärna med klyftpotatis eller kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar