lördag 26 maj 2012

Grillad sparris.....

med pinjenötter och pecorino. Pecorino-osten kan bytas ut mot parmesan.

10 personer:
600 gram späd sparris
1 msk olivolja
50 g pinjenötter
50 g flagad pecoriniost
Garnering:
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja

1. Skär av 2-3 cm längst ner på sparrisen. Koka sparrisen i löttsaltat vatten ca 30 sekunder. Ta upp sparrisen och spola den kall. Pensla sparrisen med olivojan och grilla ca 1 mint på varje sida så att den får fina grillränder och blir färdig inuti.
2. Rosta pinje-nötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
3. Lögg sparrisen på ett fat och strö över pinje-nötterna och pecorino. Garnera med salt, peppar och oliv-olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar